Overige video's

Madeleines
Madeleines
(9)

Madeleines

Madeleines zijn een soort Franse cakejes die je bakt in een speciale madeleinevorm. Maar ook in een andere vorm zijn deze koekjes heel erg lekker!
Categorie tussendoortje
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Meng de bloem met de cacao. Voeg de eidooiers, honing, suiker en boter toe en roer goed. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een spuitzak of stevig boterhamzakje. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spuit het beslag in de vormpjes en bak circa 10 minuten in de oven. Laat de madeleines afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Doop de madeleines voor de helft in de chocolade en laat opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Heb je geen madeleinevorm? Gebruik een muffinvorm voor dit recept en vul de holtes tot circa een kwart met het beslag.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.