Overige video's

Mac & cheese met bloemkoolsaus

Op zoek naar een perfect recept voor mac & cheese? Mac & cheese is een echte klassieker, een recept dat niet mag ontbreken in je receptenboek. De spekjes in het gerecht maken het helemaal af!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Vezels 6 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar in water met zout. Kook intussen de macaroni.
  2. Bak de spekblokjes goudbruin en knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer in een blender of met een staafmixer de helft van de bloemkool, de knoflook, melk, rozemarijn en de helft van de kaas tot een gladde saus. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  3. Schep de macaroni in de ovenschaal en verdeel de spekblokjes en overige bloemkool erover. Schenk de bloemkoolsaus erover en roer door. Bestrooi met de overige kaas en het broodkruim en zet de schaal circa 15 minuten onder de hete grill, tot de kaas goudbruin is.

Bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang het spek in dit recept dan door gehakte walnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Vezels 6 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.