Overige video's

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
21 g

Bereiden

  1. Kook de krieltjes in de schil in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat uitdampen.
  2. Snijd het houterige uiteinde van de asperges af en snijd ze in stukken van 3-4 cm. Kook de aspergestukken in water met de bouillonblokjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Spoel koud water over de asperges en laat uitlekken.
  3. Rooster de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg 3 eetlepels aspergekookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de krieltjes.
  5. Verdeel de sla over een schaal of borden. Schep de asperges, krieltjes, spekjes, kaas en dressing door elkaar. Verdeel dit mengsel over de sla. Garneer met partjes ei en bestrooi met peterselie.

Variatie

Vervang de spekblokjes door hamblokjes. En neem eens brie of camembert in plaats van boerenkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.