Overige video's

Luiks stoofvlees

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
  2. Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
  4. Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
  5. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Meike van Tricht 23-01-2019
gemaakt met 500 gram hamlappen. kwart tot helft van flesje bier (donker bier met karamel) toegevoegd en bijna het dubbele aan kruiden/smaakmakers anders was het veel te flauw (laurier was overigens voldoende dus zeker niet het dubbele toevoegen) - sowieso goed blijven proeven tussendoor. Lekker veel wortel toegevoegd en gegeten met aardappelen. Het was heerlijk.