
Luiks stoofvlees
Waardering:
Waardeer:
Luiks stoofvlees
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 75 gram boter
- 1 kilogram hamlap (in repen) of
- 1 kilogram magere runderlap (in repen)
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 winterwortel (geschild, in plakjes)
- 5 stengels bleekselderij (dun geschild, in boogjes)
- 400 milliliter vleesbouillon of
- 400 milliliter vleesfond
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels mosterd
- 1 fles donker bier
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel maizena of
- 1 eetlepel bloem
- 200 milliliter kookroom
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt) of
- 2 eetlepels diepvriespeterselie (gehakt)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Rundvlees
Bekijk de recepten
Op z’n oosters
Bereiden
- Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
- Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
- Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
- Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
- Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 13 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2004
Reviews
Meike van Tricht
23-01-2019
gemaakt met 500 gram hamlappen. kwart tot helft van flesje bier (donker bier met karamel) toegevoegd en bijna het dubbele aan kruiden/smaakmakers anders was het veel te flauw (laurier was overigens voldoende dus zeker niet het dubbele toevoegen) - sowieso goed blijven proeven tussendoor. Lekker veel wortel toegevoegd en gegeten met aardappelen. Het was heerlijk.
Meike van Tricht
23-01-2019
gemaakt met 500 gram hamlappen. kwart tot helft van flesje bier (donker bier met karamel) toegevoegd en bijna het dubbele aan kruiden/smaakmakers anders was het veel te flauw (laurier was overigens voldoende dus zeker niet het dubbele toevoegen) - sowieso goed blijven proeven tussendoor. Lekker veel wortel toegevoegd en gegeten met aardappelen. Het was heerlijk.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Rundvlees
Bekijk de recepten
Op z’n oosters
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 75 gram boter
- 1 kilogram hamlap (in repen) of
- 1 kilogram magere runderlap (in repen)
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 winterwortel (geschild, in plakjes)
- 5 stengels bleekselderij (dun geschild, in boogjes)
- 400 milliliter vleesbouillon of
- 400 milliliter vleesfond
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels mosterd
- 1 fles donker bier
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel maizena of
- 1 eetlepel bloem
- 200 milliliter kookroom
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt) of
- 2 eetlepels diepvriespeterselie (gehakt)
Bereiden
- Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
- Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
- Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
- Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
- Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Reviews
Meike van Tricht
23-01-2019
gemaakt met 500 gram hamlappen. kwart tot helft van flesje bier (donker bier met karamel) toegevoegd en bijna het dubbele aan kruiden/smaakmakers anders was het veel te flauw (laurier was overigens voldoende dus zeker niet het dubbele toevoegen) - sowieso goed blijven proeven tussendoor. Lekker veel wortel toegevoegd en gegeten met aardappelen. Het was heerlijk.
Meike van Tricht
23-01-2019
gemaakt met 500 gram hamlappen. kwart tot helft van flesje bier (donker bier met karamel) toegevoegd en bijna het dubbele aan kruiden/smaakmakers anders was het veel te flauw (laurier was overigens voldoende dus zeker niet het dubbele toevoegen) - sowieso goed blijven proeven tussendoor. Lekker veel wortel toegevoegd en gegeten met aardappelen. Het was heerlijk.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 13 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2004