Overige video's

‘Steak’ van watermeloen met gorgonzola

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze tijdens het snijden stevig staat. Verdeel de meloen in plakken van 2,5-3 cm dik. Verwijder de grote pitjes.
  2. Meng de olijfolie met de honing, limoensap en cayennepeper. Bestrijk één kant van de meloen royaal met dit mengsel.
  3. Rooster de meloenplakken met de bestreken kant naar beneden circa 2 minuten op de barbecue of in een hete grillpan. Bestrijk nu de bovenkant, keer om en gril nog een paar minuten.
  4. Serveer de meloensteaks met een topping van gorgonzola, olijven, tijm en pecannoten. Lekker met een groene salade of aardappelsalade.

Bereidingstip

Vervang de gorgonzola in dit recept door brie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.