Overige video's

Loempia’s met zalm en bosui

Met deze snack heb je altijd succes: loempia’s met zalm en bosui. Een lekker krokant en knapperig recept, ideaal om uit te delen! Of om helemaal voor jezelf te houden natuurlijk.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien. Snijd de zalm in 12 gelijke reepjes en meng ze met de vissaus, gember en het limoensap. Snijd de bosui in stukken van 10 cm en snijd deze in de lengte in vieren.
  2. Meng de ingrediënten voor de dip. Leg de loempiavellen naast elkaar op het werkvlak en verdeel de bosui en gemarineerde zalm er in een horizontale lijn over. Bestrijk de randen met water en rol de vellen op. Zorg dat de naad goed dichtplakt.
  3. 3. Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de loempia's in een paar minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilidip.

Bereidingstip

Liever niet frituren? Je kunt de loempia's met zalm en bosui ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de rolletjes met olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Gebruik filodeeg in plaats van loempiavellen voor dit recept en bak dan in de oven zoals hierboven omschreven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.