Overige video's

Loempiaatjes met scherpe saus

4 moeilijk voorgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Hoofdingrediënten Wortel (150) Rode peper (406)

Bereiden

  1. Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. uten goudbruin. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia's.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop.
  4. Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes.
  5. Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op.
  6. Leg de loempia's met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  7. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia's.

Variatie

Vervang rijstmie door gekookte rijst.

Wijnadvies

Lekker met Arthur Metz Gewürztraminer

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Hoofdingrediënten Wortel (150) Rode peper (406)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.