Overige video's

Locro de zapallo

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten verder.
  2. Voeg de pompoen, mais, aardappels en oregano toe en giet de bouillon en room erbij. Kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
  3. Verkruimel de feta erover, bestrooi met oregano en serveer direct. Lekker met (kokos)rijst.

Bereidingstip

Dit stevige gerecht kun je zowel als stoofgerecht en als maaltijdsoep serveren. Je kunt er naast de basisingrediënten als pompoen, mais en aardappels ook mee blijven variëren. Voeg eens wat tuinbonen toe, neem blokjes chorizo of vervang de oregano door munt. En in plaats van feta is verkruimelde geitenkaas ook een prima topping.

Wijnadvies

Een stevige stoof met pompoen vraagt om een glas sappig rood, zoals de Merlot van Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.