Overige video's

Linzenstoofpot met gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een pan met zware bodem en fruit hierin de uien op lage stand circa 5 minuten.
  2. Voeg de wortelblokjes, de knoflook en de currypasta toe en roerbak enkele minuten mee.
  3. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed om. Leng aan met wat bouillon tot de linzen ruim onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op de laagste stand een uur stoven.
  4. Week ondertussen het brood in een paar eetlepels water en knijp het uit.
  5. Vermeng het gehakt met het brood, zout en peper, de specerijen en het ei.
  6. Kneed de verse koriander erdoor en rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
  7. Leg de balletjes de laatste 20 minuten in de pan tussen de linzen tot alles gaar is.
  8. Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog wat bouillon toe.

Bereidingstip

Lekker met een lepel Griekse yoghurt en gehakte koriander.

Variatie

Vervang de currypasta door een eetlepel kerriepoeder. Zonder gehaktballetjes is dit ook een heerlijk vegetarisch gerecht.

Wijnadvies

Verlangt wat steviger rood: Corbières, Landenwijn Frankrijk of Spanje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Céline 19-09-2019
Zeer geslaagd, gemakkelijk en smaakvol gerechtje!
Idg 19-05-2018
Met gehaktballetjes lekker. Maar zonder als vegetarisch gerecht weinig smaak