Overige video's

Linzenschotel met champignons en katenspek

Voedingswaarde p.p.
Energie 960 kcal
Koolhydraten 107 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
13 g
Print

Bereiden

  1. Kook de linzen in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Giet af en vang het vocht op.
  2. Verhit de olijfolie en smoor hierin de knoflook, rode ui en laurier 6-8 minuten.
  3. Voeg de paprikareepjes en champignons toe en bak ze 2-3 minuten mee. Rooster intussen het katenspek in 3-4 minuten krokant in een droge, hete koekenpan.
  4. Schep de gare linzen en eventueel een scheutje vleesbouillon door het champignonmengsel. Verdeel het spek en de feta over de schotel.
  5. Serveer met het brood en de olie om te dippen.

Bereidingstip

Ook lekker: bak hele champignons op een hoge stand kort in olijfolie, eventueel met wat knoflook erdoor. Laat afkoelen en meng er flink wat citroensap doorheen. Breng op smaak met peterselie, zout en peper en serveer als hapje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 960 kcal
Koolhydraten 107 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.