Overige video's

Linzensalade met spekjes en gorgonzola

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
21 g

Bereiden

  1. Bak de spekreepjes in een hete koekenpan krokant, schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Rooster de tomaatjes kort in het bakvet.
  3. Meng de linzen met de ui, knoflook, de helft van de gorgonzola en de bosui. Schep de spekjes en tomaatjes erdoor.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing met zout en peper en meng de dressing door de salade.
  5. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer met het brood.

Variatie

Deze salade is ook lekker met kikkererwten. Maak de salade wat pittiger en vervang gorgonzola door roquefort.

Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.