Overige video's

Linzensalade met makreel en muntchutney

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Snijd 2 makreelfilets in stukjes.
  2. Schil de sinaasappels dik.
  3. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
  4. Meng sinaasappelsap, wijnazijn, olijfolie en komijn tot een dressing.
  5. Pureer de ingrediënten voor de muntchutney.
  6. Schep de stukjes makreel, sinaasappelpartjes, linzen, ui, olijven en peterselie door de dressing.
  7. Leg een laagje wortel op een schaal of borden.
  8. Verdeel daarover de linzensalade.
  9. Verdeel de makreelfilets, eventueel gehalveerd, erover en serveer de muntchutney erbij.

Bereidingstip

Vervang linzen door flageolets of dubbel gedopte tuinbonen. Neem in plaats van komijn gemalen koriander (ketoembar). Lekker met naanbrood of Turks brood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.