Overige video's

Linzensalade met groene groenten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g

Bereiden

  1. Kook de linzen in de bouillon in circa 15 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.
  2. Giet af en vang de bouillon op.
  3. Spoel koud water over de linzen en laat uitlekken.
  4. Kook de tuinbonen in de opgevangen bouillon.
  5. Giet af en vang de bouillon op.
  6. Spoel koud water over de tuinbonen en verwijder de buitenste velletjes (dubbel doppen).
  7. Verdeel de helft van de broccoli in kleine roosjes en maak de sugarsnaps schoon.
  8. Kook de broccoli en sugarsnaps 2-3 minuten in de opgevangen bouillon, giet af en spoel er koud water over.
  9. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  10. Schep de dressing met de ham en rode peper door de linzen met de groenten.

Bereidingstip

Vervang de rauwe ham door gerookte spekblokjes.

Neem peultjes in plaats van sugarsnaps.

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.