Overige video's

Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette
Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette
(2)

Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette

Lekker als voorgerecht, lunch of bijgerecht: deze salade met linzen en geitenkaas. Kenmerk van een Franse vinaigrette is dat er altijd een zuurtje in zit, net als de frambozen vinaigrette in deze salade!
Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 12 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of giet linzen uit blik af en laat ze uitlekken. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze met schil in dunne plakjes.
  2. Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de linzen, appel en sjalot door elkaar met de helft van de vinaigrette. Meng de rest van de vinaigrette door de sla.
  3. Verdeel de sla over borden en schep de linzensalade erop. Haal de plakjes geitenkaas door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel gemengd met de tijm. Bak de plakjes circa 1 minuut per kant in een scheutje olijfolie met boter. Verdeel de gebakken geitenkaas over de salade.

Bereidingstip

Voeg boogjes bleekselderij toe aan de salade in plaats van sjalot.

Vervang in dit recept 2 eetlepels olijfolie in de vinaigrette door notenolie.

Wijnadvies

Drink bij deze salade een Franse Jean Sablenay Touraine.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 12 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.