Overige video's

Linzensalade met balsamico-worteltjes

4 eenvoudig hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat nog een klein stukje groen eraan zitten. Halveer eventuele dikke wortels in de lengte.
  3. Meng de honing met 2 eetlepels balsamicoazijn, giet over de wortels en hussel goed. Rooster de wortels op de bakplaat in de oven in circa 45 minuten goudbruin.
  4. Klop intussen een dressing van de overige balsamicoazijn, de mosterd en olijfolie. Verdeel de linzen, veldsla en tomaatjes over een grote schaal.
  5. Laat de wortels afkoelen tot lauwwarm en leg ze op de salade. Besprenkel de linzensalade met de dressing en verdeel de mozzarella erover.

Wijnadvies

Het frisse van dit recept vraagt om een knapperige Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Maar in Oostenrijk schenken ze juist graag Grüner Veltliner bij linzen. Probeer de Green maar eens.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.