Overige video's

Linzensalade met avocado en muntdressing

4 eenvoudig lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
9 g

Bereiden

  1. Giet de linzen af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2-3 minuten. Laat afkoelen.
  3. Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest.
  4. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de rest van de olijfolie en voeg de rozijnen en zout en peper toe.
  5. Schep de dressing, de courgette, avocado, amandelen en gehakte munt door de linzen.
  6. Bestrooi de salade met de geitenkaas en garneer met de muntblaadjes.

Bereidingstip

Vervang de linzen door quinoa.

Neem aubergine in plaats van courgette.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.