Overige video's

Linguine di cari uccellini

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit hierin de sjalot in een paar minuten glazig. Voeg de room toe en breng aan de kook. Breng op smaak met citroenrasp en -sap. Neem de pan van de warmtebron en laat staan tot later gebruik.
  2. Kook de pasta beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookwater op.
  3. Dep intussen de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en chilipeper. Verhit de olie en bak hierin de garnalen om en om aan. Voeg de knoflook toe en bak heel kort mee. Houd even warm onder een deksel.
  4. Schep de pasta door de citroenroomsaus en warm op een lage stand door. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  5. Draai met een vork een portie pasta tot een mooi nestje en leg op (voorverwarmde) diepe borden. Bestrooi met een paar flinters Parmezaanse kaas en maal er wat chilipeper over. Leg op elk nestje 2 garnalen.

Wijnadvies

Bij dit recept drink je Italiaanse Piravano Pinot Grigio of Bourgogne Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.