Overige video's

Limoentaartjes
Limoentaartjes
(8)

Limoentaartjes

Veel te lekker om te delen: deze limoentaartjes. Hartstikke makkelijk om zelf te maken en deze gebakjes zien er ook nog eens superfeestelijk uit voor een verjaardag.
Categorie gebak
Personen 4 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
28 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en snijd de randen een beetje bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg een stukje bakpapier erop en vul met de blindbakvulling (bijvoorbeeld droge bonen of knikkers). Bak 10-15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, prik nog wat gaatjes in het deeg en bak een paar minuten verder tot het deeg goudbruin is. Laat de deegbodempjes afkoelen.
  2. Snijd van 1 limoen de schil rondom af en snijd in 12 dunne plakjes. Rasp de schil van de rest van de limoenen en pers ze uit tot je minimaal 100 ml sap hebt.
  3. Verwarm de boter met de suiker, limoenrasp en 100 ml limoensap tot alle suiker gesmolten is. Klop goed door elkaar. Zet de warmtebron laag en klop de eidooiers erdoor. Laat al roerend nog 1 minuut garen op een lage stand, maar laat niet koken.
  4. Laat de limoenvla met de pan in een bak koud water al kloppend afkoelen en giet dan in de deegbodempjes. Laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast. Leg op elk taartje een plakje limoen. Lekker met een toef slagroom met limoenrasp.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
28 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.