Overige video's

Limoensiroop
Limoensiroop
(2)

Limoensiroop

Limoenen doen het erg goed in verfrissende drankjes. Leng het sap aan met koud water of maak er met suiker een limonadesiroop van.
Categorie tussendoortje
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Boen eventueel 2 limoenen schoon en rasp de groene schil dun eraf. Pers alle limoenen uit. Breng 250 ml water aan de kook met (riet)suiker en laat 3 minuten zachtjes koken. Laat helemaal afkoelen en voeg dan het limoensap (200 ml) toe. Voeg voor een intensere smaak naar wens ook de rasp van 2 limoenen toe. Laat de siroop een nacht trekken.
  2. Zeef en giet in een brandschone afsluitbare glazen fles of pot. Leng aan met koolzuurhoudend mineraalwater voor een verfrissende limonade of gebruik als basis voor sorbetijs of granita.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.