Overige video's

Limoen-appelcake

4 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 95 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160C.
  2. Laat de boter smelten en klop er met een mixer suiker, limoensap en -rasp door.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  4. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  5. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag.
  6. Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin.
  7. Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uit- komt is de cake gaar.
  8. Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord.
  9. Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is.
  10. Giet het glazuur langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop.
  11. Laat het glazuur hard worden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 95 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.