Overige video's

Limburgse nonnevotten
Limburgse nonnevotten
(1)

Limburgse nonnevotten

Op zoek naar het recept voor Limburgse nonnevotten? Carnaval gaat in Limburg traditioneel samen met het eten van nonnevotten. Deze specialiteit, vernoemd naar het achterwerk van een non, ziet eruit als een strik en heeft de vorm van een lus met een losse knoop.
Categorie snack, tussendoortje
Personen 15 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten staan. Schep de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de warme melk met gist erin. Voeg de basterdsuiker, boter en een snuf zout toe.
  2. Kneed met bloem bestrooide handen in circa 5 minuten tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
  3. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 15 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot circa 20 cm lang en leg een knoop erin. Laat de deegknopen nogmaals 30 minuten rijzen op de bakplaat.
  4. Verhit de frituurolie tot 175ºC. Frituur de nonnevotten in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de fijne suiker op een bordje en wentel de warme nonnevotten erdoor.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.