Overige video's

Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het filodeeg in 8 driehoekjes.
  2. Bestrijk met de gesmolten boter en leg de driehoekjes op elkaar zodat er 4 driehoekjes ontstaan. Leg op de bakplaat, bestrijk licht met eidooier en bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout.
  3. Bak in de oven in circa 5 minuten krokant. Neem de krokantjes uit de oven en laat afkoelen.
  4. Houd wat preiringen apart om te garneren. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rest van de prei, sjalot en knoflook circa 10 minuten.
  5. Voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens de bouillon en wijn toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel over 4 kommen, schep wat crème fraîche erop en serveer met een sesamkrokantje en preiringen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.