Overige video's

Lichtgebonden mosterdsoep met een deksel van bladerdeeg

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Klop de eierdooiers los met een klein beetje water. Meng de maïzena met een beetje water. Verhit de bouillon en roer met een garde de mosterd door de hete bouillon.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een koekenpan en bak op een laag vuur gedurende enkele minuten de prei en de bleekselderij. Roer de groente af en toe om.
  3. Voeg de groente toe aan de bouillon. Bind nu de soep door er het maïzenamengsel al roerend aan toe te voegen.
  4. Schep de soep in vuurvaste kommen met een middellijn niet groter dan 8 cm. Kwast de rand van de kommen aan de buitenkant in met eierdooier. Leg de plakjes bladerdeeg op de soepkommen en druk de overhangende rand van het deeg stevig tegen de ingesmeerde randen aan. Kwast deze deksels van bladerdeeg voorzichtig met een in de eierdooiers gedoopt kwastje in. Er mag geen gat in het deeg gemaakt worden.
  5. Bestrooi het deeg met een beetje sesamzaad. Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de kommen eruit als het bolstaande deeg een mooie goudgele kleur heeft. Serveer de soep onmiddellijk.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.