Overige video's

Lichte pompoensoep met tomaat, sambal-olie en cashewnoten

Lekker als lunch: lichte pompoensoep met tomaat, sambal-olie en cashewnoten. Lekker pittig door de sambal en een fijne bite door de cashewnoten. Dit spannende soepje staat binnen no-time op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 2,3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee op een lage stand. Voeg de pompoen, tomaatjes en bouillon toe en kook alles op middelhoge stand in circa 15 minuten gaar.
  2. Roer intussen de sambal met de zonnebloemolie en het citroensap los in een kommetje. Pureer de soep helemaal glad. Serveer de pompoensoep in kommen en besprenkel met de sambalolie. Bestrooi met de cashewnoten en bosui.
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.