Overige video's

Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm
Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm
(2)

Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm

Is snert typisch Hollands? Welnee! Canada kent zijn eigen variant op de erwtensoep. Daar voegen ze ook vaak krabbetjes toe aan deze winterse soep.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwijder het donkergroene deel van de prei en snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer in de lengte en snijd deze stukken in dunne reepjes (julienne). Spoel onder koud water goed schoon en blancheer ½ minuut in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 5 eetlepels olie in een koekenpan en frituur hierin de takjes tijm ½ minuut. Leg de tijm op keukenpapier en laat afkoelen.
  3. Verhit de overige olie op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat maximaal 2 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en pureer de soep glad.
  4. Verdeel de prei in hoopjes in het midden van 4 kommen en giet de soep erlangs. Ris de gefrituurde tijmblaadjes van de takjes en bestrooi de soep ermee. Lekker met croutons.

Bereidingstip

Maak bij deze soep zelf croutons van blokjes (oud) witbrood die je bakt in olijfolie met knoflook.

Wijnadvies

Deze soep vraagt om een frisse witte wijn, zoals de Roemeense I Am Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.