Overige video's

Libanese rijstschotel met granaatappel
Libanese rijstschotel met granaatappel
(0)

Libanese rijstschotel met granaatappel

Zin in rijst? Deze rijstschotel is de moeite waard om een keer te proberen! Bovendien staat het gerecht ook snel op tafel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng de rijst in een pan aan de kook met 400 ml water, het kaneelstokje en een snuf zout. Laat afgedekt 10-15 minuten sudderen op een lage stand tot al het water is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg het gehakt, komijnpoeder en de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul en voeg dan de pijnboompitten en rozijnen toe. Bak 5 minuten mee.
  3. Verwijder het kaneelstokje uit de rijst, schep de rijst op borden en verdeel het gehaktmengsel erover. Bestrooi met de peterselie en granaatappelpitjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.