Overige video's

Libanese rijstsalade

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Tomaat (216)

Bereiden

  1. Kook de wilde rijst met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal of blad.
  2. Meng bosui, koriander, munt, citroensap met de rest van de olijfolie.
  3. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en snijd er plakjes van.
  4. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes of kleine partjes.
  5. Schep de komkommer en rijst door het kruidenmengsel. Serveer het gerecht met de tomaten, blaadjes koriander en munt erop.
  6. Lekker met naanbrood of pitabrood en knoflookolie.

Variatie

In plaats van wilde rijst is zilvervliesrijst of gele rijst ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226) Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.