Overige video's

Lentesalade met ricottarolletjes

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Veldsla (98)

Bereiden

  1. Verwarm de olijfolie met de knoflook tegen de kook aan, laat circa 5 minuten trekken en neem van de warmtebron.
  2. Rasp de schil van 1/2 citroen en houd apart. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de knoflookolie.
  3. Hak 1 eetlepel basilicum fijn. Meng de citroenrasp en gehakte basilicum door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de plakken rookvlees naast elkaar, verdeel de ricotta erover en vorm er rolletjes van.
  5. Schep de knoflook uit de olijfolie of zeef de olie. Haal het slamengsel door de dressing en verdeel over 4 borden. Leg de ricottarolletjes erop en bestrooi met de overige basilicum.

Variatie

Vervang het rookvlees door rauwe ham. Breid de salade uit met plakjes radijs.

Wijnadvies

De lentesalade loopt op rolletjes met een droge witte Huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
6 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Veldsla (98)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.