Overige video's

Lenteburger met tzatziki

Deze burger kost iets meer tijd om te maken, maar is wel héél lekker: een vegetarische lenteburger met tzatziki. Een smaakvol gerecht van de barbecue! Bekijk het recept voor deze homemade hamburger hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 13 g
Zout 0,9 g
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Meng deze ui met de eieren, maizena, broodkruim, doperwten, zout en peper in de keukenmachine en hak op de pulseerstand tot de erwten iets openbarsten.
  2. Schep het mengsel uit de keukenmachine en meng de knoflook, bosui, oregano en munt erdoor. Vorm er 4 grote burgers van en leg ze afgedekt in de koelkast.
  3. Meng intussen de ingrediënten voor de tzatziki en breng op smaak met zout en peper. Bak de burgers 3 minuten per kant op de bakplaat op de barbecue.
  4. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en leg ze op het rooster van de barbecue tot ze lichtbruin zijn. Beleg de broodjes met plakken tomaat, leg de burgers erop en verdeel de tzatziki erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
8 g
Vezels 13 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.