Overige video's

Lemon curd-roomcroissant

4 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Meng citroenrasp en -sap met de poedersuiker in een metalen of glazen kom en verwarm boven een pan met een laagje kokend water tot de suiker is gesmolten. Voeg de boter toe en roer tot alle boter is gesmolten. Klop dit door de eieren en giet het mengsel weer terug in de kom. Roer de curd boven het zacht kokende water tot het mengsel een crèmige structuur heeft. Als je een streep trekt met de bolle kant van een lepel en de crème loopt niet door, dan is de curd klaar. Neem de kom van de pan en zet in een bak met koud water. Klop nog een paar minuten en laat verder afkoelen. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Klop lemon curd naar smaak door de room (bewaar het restant als beleg). Schep dit over in een spuitzak.
  2. Snijd de croissants aan de bovenkant open en duw de opening iets verder open. Spuit een streep room in de opening en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
22 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.