Overige video's

Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot
Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot
(4)

Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot

Op zoek naar een recept voor zomerstamppot? Probeer dit gerecht eens! Serveer de zomerstamppot met een lekkerbekje.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Vezels 8 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Klop de ingrediënten voor het beslag met 200 ml water door elkaar tot een dun beslag. Laat even staan en klop nogmaals door. Spoel de visfilets af en droog ze met keukenpapier. Bestrooi licht met zout en bestrijk met een kwastje rondom met het beslag.
  2. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet ze af en stamp met de melk en boter tot een puree. Houd de puree warm. Verwarm de oven voor op 60ºC.
  3. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoge stand. Als een druppel beslag direct sissend komt bovendrijven, is de olie heet genoeg. Leg 2 visfilets tegelijk rustig in de olie en frituur in circa 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en houd warm in de oven, tot de andere filets gebakken zijn.
  4. Blancheer de taugé kort onder kokend water. Laat uitlekken en schep met de paksoi door de puree. Bestrooi met de bosui en serveer direct met de lekkerbekjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Vezels 8 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.