Overige video's

Lebkuchen
Lebkuchen
(16)

Lebkuchen

Vaak royaal versierd met glazuur en altijd lekker kruidig: ontdek de lebkuchen uit Duitsland.
Categorie tussendoortje
Personen 20 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verwarm de honing met de boter en roer glad. Zet 5 minuten in de koelkast om snel af te koelen. Voeg dan het bakmeel, amandelmeel, de baksoda en specerijen toe en roer tot een samenhangend deeg. Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik. Steek koekjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen, verdeel in balletjes, druk iets platter en leg ook op de bakplaat. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  2. Snijd het marsepein uit in de vorm van de koekjes en garneer de lebkuchen ermee. Maak slingers met de glazuurstift en garneer met gebaksdecoratie.

Bereidingstip

Maak zelf amandelmeel voor dit recept door blanke amandelen fijn te malen in een keukenmachine.

Geen groene marsepein? Meng geel en blauw door elkaar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.