Overige video's

‘Bouillon’ van gegrilde tomaten

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (82)

Bereiden

  1. Maal de ingrediënten voor de ansjovisboter en houd apart. Steek de barbecue aan.
  2. Leg de tomaten met het snijvlak op een schoon en ingevet rooster en rooster circa 10 minuten vlak boven de gloeiende kooltjes. Keer na 5 minuten om.
  3. Pluk de velletjes van de tomaten en pureer het vruchtvlees met een blender of staafmixer. Voeg de olie, azijn en knoflook toe en pureer de tomaten glad. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd het stokbrood in de lengte in 4 lange plakken. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie en gril ze om en om goudbruin op de barbecue.
  5. Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pollepel tot gruis. Verdeel dit crushed ice over 4 glaasjes en giet het tomatenmengsel erop.
  6. Bestrijk het gegrilde brood met de ansjovisboter en serveer erbij.

Wijnadvies

Serveer bij dit gerecht een feestelijke Tiresia Prosecco Frizzante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (82)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.