Overige video's

‘Bevroren’ aalbessen met vanilleroom en amandelbiscotti

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
17 g
Vezels 7 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Begin met de amandelbiscotti. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit met het andere ei los.
  3. Zeef 200 gram bloem erboven en voeg een snuf zout, de suiker, bakpoeder, citroenrasp en amandelen toe. Kneed tot een soepel deeg.
  4. Bestuif het werkvlak met bloem en vorm van het deeg 2 staven van 4 cm breed. Leg deze met tussenruimte op de bakplaat.
  5. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel.
  6. Neem uit de oven en snijd de staven in schuine plakken van 2 cm dik. Leg de biscotti op de snijkant en bak nog 7-8 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  7. Klop de eiwitten licht op. Verdeel de aalbessen in trosjes.
  8. Bestrijk de trosjes met het geklopte eiwit ermee en wentel de bessentakjes door de fijne suiker. Laat drogen.
  9. Klop de slagroom met de vanillesuiker, vanille-aroma en de rest van de suiker stijf. Klop het overgebleven eiwit in een vetvrije kom bijna stijf en spatel door de slagroom.
  10. Serveer de gesuikerde aalbessen met de vanilleroom en amandelbiscotti.
Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
17 g
Vezels 7 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.