Overige video's

Lavacakejes met kaneelijs

6 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (172)

Bereiden

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Laat even afkoelen.
  2. Klop intussen de eieren met de suiker luchtig tot het mengsel in volume is verdubbeld. Schenk de gesmolten chocolade bij het eimengsel en roer goed door.
  3. Voeg vervolgens langzaam het bakmeel toe en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de muffinvormpjes en laat circa 1 uur koelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Bak de cakejes circa 10 minuten in de oven, totdat de zijkanten stevig zijn en de kern nog enigszins vloeibaar is.
  5. Neem de lavacakejes voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm met een bolletje ijs.

Wijnadvies

Chocolade is zeker een wijn­liefhebber. Vooral met Cream Sherry vormt het een droomcombinatie. Maar vlak ook de liefde voor cacao van Moscatel en Ruby en Tawny Port niet uit. En bij desserts met heel bittere chocolade smaakt juist rood van pure Cabernet Sauvignon heel spannend. Probeer maar eens!

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (172)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.