Overige video's

Lauwwarme sperziebonensalade met makreel

Weinig tijd om te koken? Deze sperziebonensalade kun je makkelijk van tevoren bereiden. Serveer dit gerecht met aardappeltjes voor een volledige maaltijd, of maak deze salade voor tijdens een barbecue.
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper en bak ze hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  2. Kook intussen de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en schep ze in een grote schaal. Schep de ui en kruiden erdoor en breng op smaak met olijfolie, citroen­ rasp en een paar druppels citroensap. Schep als laatste de makreel door de salade.
  3. Schud de krieltjes in de laatste minuten van de baktijd om met een paar druppels citroensap en (grof) zout en serveer bij de sperziebonensalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.