Overige video's

Lauwwarme salade niçoise

De traditionele salade niçoise is altijd goed! Gebruik voor dit recept sperziebonen, krieltjes, eieren en tonijnsteak. De klassieker, maar dan net even anders! Bekijk het recept voor deze salade hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 4,6 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de sperziebonen op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de tonijnsteaks met 2 eetlepels olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de eieren in 6-7 minuten hard.
  2. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster. Meng de ansjovisfilets met de azijn, mosterd en rest van de olie. Halveer de sperziebonen. Meng de krieltjes met de tomaatjes, olijven, kappertjes en sperziebonen. Verdeel de salade over kommen en giet de helft van de dressing erover.
  3. Trek de tonijnsteaks uit elkaar en leg deze op de salade. Snijd de eieren in kwarten en verdeel over de salade. Giet de rest van de dressing erover en serveer met het stokbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 4,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.