Overige video's

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Pastinaak (28) Bospeen (38)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen.
  3. Schep intussen de pastinaak en wortel om met de olie, zout en peper.
  4. Bestrijk de snijvlakken van de knoflook met olie en leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat.
  5. Verdeel de groenten eromheen en rooster in de oven in circa 20 minuten beetgaar en goudbruin.
  6. Besprenkel de groenten met het citroensap en rooster nog circa 5 minuten verder.
  7. Schep de geroosterde groenten, peterselie en pijnboompitten door de rijst.

Bereidingstip

Vervang de pastinaak eventueel door blokjes knolselderij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Pastinaak (28) Bospeen (38)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.