Overige video's

Lauwwarme aardappel-aspergesalade met gepocheerd ei

Zin in een luxe lunch? Dan is dit gerecht perfect! Deze aspergesalade is een voltreffer en valt bij iedereen in de smaak. Het gepocheerde ei met de krokante stukjes panko is natuurlijk de kers op de taart!
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Laat uitstomen en snijd in blokjes.
  2. Meng de rode peper met de yoghurt, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm. Schep de dressing door de aardappels.
  3. Blancheer de doperwten, giet ze af en meng door de sla. Spatel de asperges, kappertjes en sla met erwtjes door de aardappels.
  4. Verhit de boter en bak de panko goudbruin. Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Roer het water tot een draaikolkje en breek hierin 1 ei. Gaar circa 3 minuten en schep het ei uit de pan in koud water. Herhaal deze stappen met de overige eieren.
  5. Verdeel de salade over 4 borden, leg een gepocheerd ei erop en snijd open zodat het zachte eigeel over de salade loopt. Bestrooi met de krokante panko.
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.