Overige video's

Lasagnette met worst en ricotta
Lasagnette met worst en ricotta
(20)

Lasagnette met worst en ricotta

Maak eens lasagnette in plaats van lasagne. Dit gerecht is veel sneller klaar dan de klassieke lasagne! Handig als je een snel recept op tafel wil zetten.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Vezels 11 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 minuten beetgaar en roer de linten los met een pollepel.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Roer de pastalinten door de saus. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de pan en bestrooi met de basilicum. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.

Bereidingstip

Snijd je koelverse lasagnebladen in brede linten dan krijg je lasagnette. Net iets handzamer dan lasagne en je hoeft er ook geen perfecte laagjes mee te maken. Snijd je de linten nog iets minder breed dan wordt het pappardelle en wanneer je ze nog smaller maakt tagliatelle, Allemaal dezelfde basis, allemaal net even anders! Niet qua smaak, maar wel in je mond. Kies dus zelf wat jouw favoriet is!

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 96 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Vezels 11 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.