Overige video's

Lasagnette met spinazie en geitenkaas
Lasagnette met spinazie en geitenkaas
(33)

Lasagnette met spinazie en geitenkaas

Lasagne die snel klaar is, dat willen we allemaal toch? Gebruik je lasagnevellen eens op een andere manier en ga voor dit gerecht: lasagnette met spinazie en geitenkaas. Voor dit recept hoef je niet veel te snijden!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
  2. Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.

Bereidingstip

Bak de spinazie in dit recept niet te lang mee, de smaak wordt dan wat bitter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.