Overige video's

Lasagnepakketjes met kruidenricotta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen met zout beetgaar. Schep een keer om zodat de blaadjes niet aan elkaar plakken.
  2. Meng de ricotta met peper, het ei en 3 eetlepels tuinkruiden. Rooster voor de saus de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  3. Voeg de olijfolie en tomatenreepjes toe en verwarm zonder te koken. Leg de lasagnevellen naast elkaar.
  4. Verdeel het ricottamengsel over het midden van de vellen. Vouw de lange deegkanten over de vulling. Druk of draai de open uiteinden dicht en leg de pakketjes naast elkaar in de schaal.
  5. Verdeel de saus en geraspte kaas erover en verwarm het gerecht 10 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de kruiden er vlak voor het serveren over.

Variatie

Vervang ricotta door hüttenkäse en gedroogde tomaten door gehalveerde kerstomaten.

Wijnadvies

Laten we maar Italiaans beginnen: Verdicchio dei Castelli di Jesi en Villa Mondi Soave. Een uitstapje naar Zuid-Afrika is echter toegestaan. Vergeet u dan niet te stoppen bij Sauvignon Blanc van Berg Schaduw?

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.