Overige video's

Lasagne van aubergine

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1050 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
91 g
31 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127)

Bereiden

  1. Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie en rooster ze 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  3. Schep de noten, het broodkruim en het chilipoeder erdoor en roerbak circa 2 minuten.
  4. Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk ze met crème fraîche. Leg 1 laag in een schaal. Verdeel hierover een laagje noten-broodmengsel en leg daar tomatenreepjes op.
  5. Herhaal deze laagjes en dek de bovenkant af met aubergine. Garneer met tomatenreepjes.

Variatie

Vervang de crème fraîche door 250 gram roomkaas, gemengd met 100 ml melk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1050 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
91 g
31 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.