Overige video's

Lasagne tricolore
Lasagne tricolore
(21)

Lasagne tricolore

Geliefd bij een groot publiek: klassieke Italiaanse lasagne! Deze vegetarische lasagne is een echte vega topper, handig als er mensen komen eten!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
25 g
Vezels 7 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Maak 3 verschillende sauzen. Begin met de witte saus en meng 250 gram ricotta met de Parmezaanse kaas en de helft van de knoflook. Houd apart.
  2. Breng de melk met de laurier aan de kook op een lage stand. Smelt 30 gram boter met de bloem en bak al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand. Giet een beetje melk erbij en roer glad. Giet de rest van de melk erbij en roer al kokend glad.
  3. Verhit de rest van de boter en bak hierin de spinazie. Pureer met de rest van de ricotta. Meng met de bechamelsaus en roer kort glad. Houd deze groene saus apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en bak hierin de ui circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten, tot de paprika zacht is. Voeg de tomaten toe en kook circa 7 minuten op een hoge stand. Voeg de rest van de knoflook toe en roer goed door. Houd deze rode saus apart.
  5. Giet eerst de groene saus in de ovenschaal en leg 4 lasagnebladen erop. Vervolg met de witte saus en leg weer 4 lasagnebladen erop. Eindig met de rode saus. Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
25 g
Vezels 7 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.