Overige video's

Lasagne met zalm en courgette
Lasagne met zalm en courgette
(7)

Lasagne met zalm en courgette

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnevellen in ruim water met zout beetgaar. Schep de vellen uit de pan en leg ze op een vochtige doek.
  2. Kook de helft van de courgetteblokjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet ze af, vang het vocht op, en pureer ze met de crème fraîche.
  3. Verhit de olie en bak hierin de rest van de courgetteblokjes 3 minuten. Schep de pesto erbij en roer dit mengsel door de courgettesaus. Breng op smaak met peper. Voeg, als de saus te dik is, een klein scheutje courgettekookvocht toe.
  4. Schep een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop 4 lasagnevellen met daarop een laagje saus en repen zalm. Herhaal dit nog een keer en dek af met de laatste lasagnevellen bedekt met een laagje saus en bestrooid met de kaas. Zet het gerecht onafgedekt 20 minuten in het midden van de oven.

Variatie

Vervang zalm door reepjes gerookte kipfilet of beenham en zet het gerecht maximaal 10 minuten in de oven. En vervang de pesto eens door 1 eetlepel gehakte basilicum.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.