Overige video's

Lasagne met spinazie en romige pestosaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 985 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
17 g
Vezels 14 g
Zout 4,2 g

Bereiden

  1. Stoom de spinazie in porties een paar minuten tot deze licht geslonken is. Hak grof en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak hierin de vega (kip)stukjes een paar minuten. Giet de room erbij en breng aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en houd apart.
  3. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en houd apart. Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pesto door de romige vegastukjes. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een lepel bechamel.
  5. Bedek met lasagnevellen en vervolg met de helft van de spinazie. Leg hierop weer lasagnevellen en vervolg met de helft van de romige pestosaus.
  6. Herhaal deze stappen nog een keer en eindig met lasagnevellen. Bedek met de overige bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
  7. Bak de lasagne in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Schakel de oven uit en laat de lasagne nog 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 985 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
17 g
Vezels 14 g
Zout 4,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.