Overige video's

Lasagne met spekjes en rode wijn
Lasagne met spekjes en rode wijn
(17)

Lasagne met spekjes en rode wijn

Deze lasagne met simpele ingrediënten is rijk van smaak. Dit recept voor lasagne moet je receptenboek in, want dit gerecht is altijd goed.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
26 g
Vezels 7 g
Zout 5,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Bak de spekblokjes uit in een droge, hete braad- of hapjespan. Voeg de ui, knoflook en tomatenpuree toe en fruit 2-3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer de tomaten met sap, bouillon, Italiaanse kruiden en wijn erdoor en laat afgedekt zachtjes minimaal 1 uur stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep een laag saus in de ovenschaal en leg daarop een laagje lasagnebladen. Herhaal dit steeds en eindig met een laag saus.
  2. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne 25-30 minuten in het midden van de oven. Garneer met de basilicum.

Bereidingstip

Bak 2 fijngesneden stengels bleekselderij mee met de ui.

Vervang de Italiaanse kruiden in dit recept door 1 eetlepel pesto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
26 g
Vezels 7 g
Zout 5,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.