Overige video's

Lasagne met gehakt en kaas-yoghurtsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1175 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Kook de lasagnebladen (circa 20 stuks) circa 3 minuten. Giet ze af en spoel af.
  2. Besprenkel met olijfolie en leg ze terug in de warme pan. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  3. Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en giet de tomatensaus erbij.
  4. Laat circa 10 minuten koken en iets verdampen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
  5. Meng voor de kaassaus de Parmezaanse kaas met de mozzarella, basilicum en yoghurt. Bouw de lasagne op in diepe borden: schep een beetje warme gehaktsaus in het bord.
  6. Leg daarop een lasagneblad, eventueel gehalveerd, met daarop gehaktsaus, een klein beetje kaassaus en weer een lasagneblad. Herhaal dit en eindig met een laag saus. Garneer met basilicum en rozemarijn.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1175 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.