Overige video's

Lasagne met aubergines en mozzarella
Lasagne met aubergines en mozzarella
(0)

Lasagne met aubergines en mozzarella

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit enkele lepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op een vrij warme hittebron aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan.
  3. Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin en schep ze uit de pan in een kom.
  4. Maak de witte (béchamel)saus: laat de boter in een saus- of steelpan smelten en roer de bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerend gedurende 2 minuten en voeg daarna bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk toe. Kook de saus op een lage hittebron gedurende een minuut of 2. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Bedek de bodem van de schaal met lasagnevellen. Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en saus. Dek toe met lasagnevellen. De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd.
  6. Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.

Variatie

Vervang de aubergineplakken door courgette.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.