Overige video's

Lasagne al forno

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  2. Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  3. Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul.
  4. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe.
  6. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen.
  7. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  8. Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  9. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten.
  10. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  11. Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  12. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal.
  13. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn.
  14. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  15. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven.
  16. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

Bereidingstip

Vervang mozzarella door geraspte pecorino.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.